söndag 8 juli 2007

Ön där historien stått stilla.....

På Södervärnsskolan i Visby har tiden stått stilla. Det är svårt att kritisera någon för taskig smak, men illgrönt på väggarna har väl aldrig varit riktigt på modet någon gång.

Det som kanske är mer besvärande är att kartan i klassrummen fortfarande visar upp en värld där det finns en supermakt heter Sovjetunionen och där Tyskland fortfarande är delat i öst och väst. Man undrar ju med nyfikenhet hur undervisningen i geografi går till på den här skolan.

SSU funderar nu i bildningens namn om det inte vore vettigt att skänka en nu karta så att barnen till hösten får lära sig hur världen utanför ön ser ut på riktigt.

För övrigt så regnar det fortfarande och den nya omgången regn passade på att droppa ner samtidigt som gänget från Nynäshamn anlände till Gotland. Vi säger grattis och välkomna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag kan säga att geografin är utomordentlig. Stalin är väll fortfarande president i tyskland? Eller är det han Fido Castro? //En fd elev på Södervärdskolan...

Veronica Bergh sa...

Den där kommentaren är inte ens värd en kommentar xD - Hur som helst så påpekade jag kartornas brister och att kartorna inte var så värst aktuella för rektorn när jag gick där på Södervärn. Kan ju säga såhär; Pengarna går till böcker och att rensa bort klotter. Mestadels. / Veronica

Per Westberg sa...

Illgrönt på väggarna?

Jodå det var jätteinne när jag gick på högstadiet 1973-1975. Det var mörkgrönt på väggen i Unga Örnars och SSU:s lokal också.

Orange tröjor är däremot väldigt inne. Bra färgval.