tisdag 10 juli 2007

Sen när har valfrihet till ofrihet varit på modet.

Förlåt för att verksamheten på bloggen har varit lite begränsad den senaste tiden. Orsaken är lika trevlig som frånvaron är tråkig. Vi har haft fullt upp. Under Kristdemokraternas dag har hela gänget bjudit på en fantastisk insats.

SSU började dagen med att återigen belysa de framtida miljökonsekvenserna om inget görs nu. Sedan växlade vi upp tempot till max och retades en aning med Kristdemokraterna.
Aj aj vad uppretade de blev. Johan Hassel från SSUs förbundstyrelse fick KDU:s förbundsordförande Ella Bohlin på sig och fick återigen förtydliga att: vi är nog inte riktigt överens när det gäller frågan om vårdnadsbidrag eller hushållsnära tjänster.

En stackars partifunktionär menade att eftersom han hade familj så visste han vad han pratade om. Och visst gjorde han det. SSU vill inte att kvinnor ska kedjas fast vid spisen eller tvättmaskinen. Men den gode kristdemokraten menade att det handlade om valfrihet. Sen när har valfrihet till ofrihet varit på modet. Att kristdemokraterna letar i historieböckerna efter unken politik får stå för dem, men kan dom inte hålla på och mossa med det på riksting och anndra små trevliga sammankomster som den lilla konservativa föreningen annordnar emellanåt.

Solen tittade fram under dagen och det passade väldigt bra eftersom det vankades grillning och olika spel i parken som ligger ett stenkast från själva Almedalen.

Alla röjare som deltog under dagen har gjort en fantastisk insats för SSU och förtjänar ett stort tack. I morgon (onsdag) är det miljöpartiets dag och för SSU kommer dagen att ägnas åt internationella frågor.

1 kommentar:

Ingrid sa...

hej!

tack så mycket för en intressant och trevlig dag!

ålands delegation är fortfarande förvånad över att stämningen inom ssu alltid är på topp. vi är en folkrörelse där alla får vara med och ha roligt med personer från olika delar av landet. detta är extremt utvecklande för både individerna och lokalföreningarna ute i landet. keep up the good work!

mvh Ingrid