söndag 8 juli 2007

SSU släpper rapport och Carlgren regnade bort

Klockan är nu närmare halv tre på natten och det sussas gott i klassrummen. Sista FS-ledamoten anländer med färja under natten och sedan ska alla som ska vara här vara på plats. En särsklid eloge ska nog riktas till Axel Björneke, SSUs politiska sekreterare som gav sig ut i rusket. För inte helt oväntat så regnar det fortfarande.

Förbundspersonalen bor i en liten trång boning som är att jämföra med ett normalstort/litet pojk- eller flickrum, men med väggar som är tunna som rispapper. Det gäller att inte andas för högt så man väcker den som ligger på andra sidan väggen. Det är också så fuktigt här nu att gummistövlar kommer att vara en förutsättning imorgon om man inte vill vada fram till kylskåpet och bli blöt om fötterna.

Idag måndag så sker det

SSU släpper idag en rapport som behandlar det mycket breda området ungdomspolitik. I den riktas en uppmaning till Mona Sahlin om att ta tag i området, men samtidigt så riktas en ganska skarp kritik mot den borgliga sammanslutningen som styr det här landet. Kolla in den under dagen på ssu.se

Carlgren hade lite publik

Man måste nog säga att det nästan var lite synd om centerns Andreas Carlgren som fick sitt tal fullständigt bortregnat. Enligt rapporter så var det inte mer än ett hundratal människor som trotsade regnet och lyssnade på ministern. När Mona intar scenen så kommer naturligtvis Almedalen att stråla av sol.

1 kommentar:

Anonym sa...

Saknar Olof Palme över "Poltiker vi gillar"!!! (Var ju ändå han som startade Almedalen)

Olof In actione:
http://www.youtube.com/watch?v=P1d4IhVz-sE